Ingredientai
- Kava 75 ml nesaldintos, mėgstamos
- Pienas 200 ml 3,5 % riebumo
- Saldainiai: (šokoladiniai su likeriu) 4 vnt.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis pagal skonį
- Rudasis cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Pieną statykite ant ugnies ir kaitinkite iki 65 laipsnių. Tada elektriniu plakikliu išplakite iki putų.
- Į stiklinę krėskite tiek putų, kad liktų vietos kavai. Šokoladinius saldainius įmeskite į karštą kavą, gerai išmaišykite, pagal skonį berkite aitriosios paprikos, dar kartą gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
- Kavos ir tirpintų saldainių mišinį plonytėlaite srovele (galima pilti ir į stiklinę įmerktu ilgo šaukštelio koteliu) pilkite ant putų, kad jos nesusidrumstų.
- Kavą patiekite labai atsargiai, kad nesusimaišytų sluoksniai. Ant viršaus galite užberti rudojo cukraus.
Kulinaro patarimas:
Rinkitės tirpią kavą – tokią daug greičiau ir paprasčiau paruošite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita