Ingredientai
- Žirniai 200 g skaldytų
- Bulvės 200 g
- Morkos 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sultinys 1 valg. š. kubelis
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. 0,5 nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas
- Pomidorai 3 vnt. 3 - 4
- Pomidorų pasta: 3 valg. š.
- Ciberžolė 1 arbat. š.
- Kuminai 1 arbat. š. 0,5
- Petražolės 1 valg. š. pagal skonį
- Krapai 1 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Žirnius palaikykite užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį,berkite druskos, pipirų, sudėkite žirnius.
2. Kai žirniai bus beveik minkšti, supilkite kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką.
3. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite prieskonius, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai kapotą česnaką. Po kelių minučių suberkite supjaustytus pomidorus bei įpilkite 3 valg. š. pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min.
4. Padažą sukrėskite į puodą su žirniais ir kitomis daržovėmis. Įdėkite vieną sultinio kubelį ir viską dar pavirkite apie 5 min. Galiausiai suberkite kapotus žalumynus, pavirkite ir patiekitei su grietine.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „remember every moment“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita