Ingredientai
- Žuvis 400 g balta
- Šaldytos šparaginės pupelės 300 g šviežių
- Česnakai 50 g laiškinių ir marinatui 4 skiltelės
- Sojų padažas 3 valg. š. Marinatui
- Citrinos 1 vnt. Marinatui 1 valg. š. citrinos sulčių
- Imbieras 1 vnt. Marinatui; maždaug 3 cm dydžio gabalėlis šaknies
- Aitrioji paprika 1 vnt. Marinatui; pusė ankšties
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. Marinatui
- Sezamų aliejus 1 valg. š. Marinatui
- Pipirai 1 arbat. š. Marinatui; 3 rūšių pipirų mišinio pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. Marinatui; pagal skonį
- Cukrus 1 arbat. š. Marinatui; žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. Marinatui; saujelė kapotų petražolių, krapų
Kaip gaminti
1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į tris gabalėlius ir sudėkite į plokščią lėkštę.
2. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus žalumynus, česnakus, pipirus ir įtrinkite mišiniu žuvų gabalėlius.
3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, susmulkinkite.
4. Imbierų šaknį sutarkuokite.
5. Aitriąją papriką ir imbierus sumaišykite su alyvuogių ir sezamų aliejais, supilkite citrinų sultis, marinatą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žiupsneliu cukraus.
6. Žuvį sudėkite į sandarų plokščią indą ir marinuokite per naktį.
7. Kepkite orkaitėje ant grotelių.
8. Tiekite su garuose troškintomis šparaginėmis pupelėmis ir laiškinių česnakų ryšulėliu.
Pagaminsite per 40 min.(neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita