Ingredientai
- Bulvės 6 vnt. nedidelės
- Česnakai 3 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. tarkuotos
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis žaliosios
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. kapotų petražolių ir kalendrų
- Sviestas 100 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nedidelę citriną pamirkykite sodoje, gerai nušveiskite, nusausinkite ir įdėkite į šaldymo kamerą. Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir su lupenomis iškepkite orkaitėje druskoje – taip paruoštos bulvės būna ypatingo skonio.
2. Iškepusias bulves pravėsinkite, nulupkite, supjaustykite gabalėliais. Užšalusią citriną sutarkuokite smulkia trintuve su žievele ir baltąja vaisiaus dalimi. Česnakus susmulkinkite, sukapokite.
3. Aitriąją papriką išvalykite, sukapokite, imbierą sutarkuokite. Džiūvėsėlius sumaišykite su aitriosiomis paprikomis, česnakais, citrina, imbierais, pagal skonį berkite druskos ir žalumynų. Bulves išdėliokite į dubenėlius, apšlakstykite lydytu sviestu ir užberkite prieskonių mišinio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita