Ingredientai
- Burokėliai 4 vnt. nedidelių
- Salotos 1 sauja lapelių
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. didelis
- Riešutai 1 sauja mėgstamų
- Apelsinai 1 vnt. 0,5 - salotoms ir 0,5 - užpilui
- Česnakai 2 skiltelės užpilui
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis ankšties - užpilui
- Sezamų aliejus 4 valg. š. užpilui
- Sojų padažas 2 valg. š. užpilui
- Prieskoniai 1 žiupsnelis pagal skonį kiniško penkių rūšių prieskonių mišinio - užpilui
Kaip gaminti
- 2 burokėlius iškepkite orkaitėje (bet neperkepkite), nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
- Likusius burokėlius nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
- Riešutus sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
- Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais, juos apšlakstykite pusės apelsino sultimis ir pamaigykite, kad nebūtų tokie aštrūs.
- Paruoškite užpilą: česnako skilteles išspauskite, aitriąją papriką sukapokite, prieskonius sumaišykite su sezamų aliejumi ir apelsino sultimis, pagal skonį berkite prieskonių, labai gerai išmaišykite ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai.
- Abejus burokėlius sumaišykite su nuplautomis ir nuvarvintomis salotomis, svogūnais ir išdalykite į lėkštes.
- Ant viršaus berkite skrudintų riešutų ir pilkite padažo. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.
- Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita