Ingredientai
- Morkos 4 vnt.
- Paprikos 2 vnt. saldžiosios raudona ir geltona
- Žirniai 10 g keletą ankščių
- Sultinys 150 ml
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. lapkotis
- Pomidorai 500 g savo sultyse
- Česnakai 3 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Kmynai 1 valg. š. maltų
- Raudonėliai 1 valg. š. maltų
- Tabasko padažas 1 arbat. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Saulėje džovintų pomidorų padažas: 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais.
- Paprikas išvalykite, saldžiąsias supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, aitriąją – sukapokite.
- Česnakus taip pat sukapokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, saliero lapkotį – kubeliais.
- Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus.
- Suberkite česnakus, saldžiąsias paprikas ir ant stiprios ugnies kepinkite apie 2 min.
- Kai paprikos šiek tiek suminkštės, suberkite aitriąją papriką, smulkintus salierus, sukrėskite pomidorus ir saulėje džiovintų pomidorų padažą, supilkite sultinį, sumeskite žirnelių ankštis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 4 min.
- Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir išdėliokite daržoves į dubenėlius.
- Troškintas daržoves gardu tiekti su feta arba keptu varškės sūriu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita