Ingredientai
- Pupelės 1500 g išlukštentų
- Pomidorai 1 kg
- Svogūnai 3 vnt.
- Česnakai 1 vnt. galvutė
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Aliejus 300 ml
- Actas 50 ml
- Čiobreliai 1 žiupsnelis smulkintų, šviežių
- Garstyčios 1 arbat. š. žiupsnelis - smulkintos, džiovintos sėklos
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Pupeles išvirkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir sutrinkite ar sumalkite.
- Į puodą storu dugnu supilkite aliejų, gerai įkaitinkite ir apkepkite nuluptus bei smulkiai supjaustytus svogūnus.
- Sudėkite pomidorus, įmeskite visą aitriąją papriką, supilkite garstyčias, actą, pagardinkite druska ir cukrumi.
- Kaitinkite ant mažos ugnies 30–40 minučių. Išgriebkite aitriąją papriką, suberkite pupeles, grūstą česnaką, čiobrelius ir dar apie dešimt minučių pakaitinkite.
- Karštas salotas sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita