Ingredientai
- Burokėliai 4 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Salotos 1 vnt. kelios saujelės
- Kedrinės pinijos 3 valg. š.
- Sultys 1 st. apelsinų - marinatui
- Apelsinai 1 vnt. žievelė - marinatui
- Aliejus 4 valg. š. marinatui
- Česnakai 6 skiltelės 4 - marinatui ir 2 - užpilui
- Provanso žolelių prieskoniai 1 valg. š. marinatui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - marinatui ir užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį - marinatui
- Cukrus 1 arbat. š. marinatui
- Citrinos 1 vnt. pusės sulčių - marinatui ir pusė - užpilui
- Sezamų aliejus 3 valg. š. užpilui
- Sojų padažas 2 valg. š. užpilui
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis - užpilui
- Prieskoniai:(kiniški penkių rūšių prieskonių mišinys - užpilui) 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis užpilui
Kaip gaminti
1. Burokėlius iškepkite orkaitėje, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir sumeskite į aukštą indą.
2. Paruoškite marintą: česnako skilteles išspauskite, sumaišykite su aliejumi, citrinos, apelsinų sultimis ir žievelėmis, pagal skonį berkite prieskonių ir labai gerai išmaišykite. Masę užpilkite ant burokėlių ir per naktį marinuokite.
3. Į lėkštes dėkite nuplautas salotas, gerai nuvarvintus burokėlių ketvirčius, išdėliokite dailiai bulvių skustuku atrėžtų morkų juostelių, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų. Iš nurodytų ingredientų paruoškite užpilą salotoms ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant burokėlių marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita