Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. vidutinio dydžio
- Kokosų drožlės 2 valg. š.
- Sezamo sėklos 2 arbat. š.
- Rudasis cukrus 2 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. tarkuotas pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelė šviežia ir žiupsnelis maltos tešlai
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. smulkinti žalumynai
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 200 g tešlai
- Ciberžolė 1 arbat. š. tešlai
- Sviestas 2 arbat. š. tešlai lydytas
- Vanduo 120 ml 100-120 ml tešlai
- Aliejus 5 valg. š. kepti
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą: išvirkite ir nulupkite bulves, sutrinkite su kokosų drožlėmis, sezamų sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkinta aitriąja paprika, žalumynais ir druska. Viską gerai išsukite.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, ciberžoles, maltą aitrąją papriką ir sviestą. Maišydami lėtai pilkite vandenį, kol įgaus tešlos konsistenciją. Tešlą gerai išminkykite, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite poros milimetrų storio stačiakampį. Ant jo tolygiai paskleiskite atšalusį įdarą ir susukite. Vyniotinį supjaustykite centimetro storio gabalėliais ir šiek tiek juos suplokite.
3. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite ritinėlius ir kelias minutes kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita