Ingredientai
- Faršas 500 g 500 - 600 jautienos
- Paprikos 3 vnt. po puse saldžiosios geltonos, raudonos ir žalios
- Aitrioji paprika 2 vnt. konservuota arba žalia
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Pupelės 800 g indelis konservuotų baltų ir raudonų
- Pomidorai 1 vnt. indelis luptų konservuotų
- Aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Maltos mėsos prieskoniai: (aštrūs) 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pomidorų pasta: 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pjaustytus svogūnus, faršą ir maišydami apkepkite. Paskui suberkite smulkintą česnaką, juostelėmis pjaustytas paprikas, sukrėskite pomidorus, pomidorų pastą, sudėkite aitriuosius pipirus.
2. Pagardinkite mėsos prieskoniais, druska, cukrumi ir uždengę troškinkite apie 15 minučių. Kelios minutės prieš pabaigą suberkite pupeles. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir troškinį palikite kelioms minutėmis uždengtą. Tiekite su balta duona.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita