Ingredientai
- Pupelės 800 g Po skardinę (400 g) konservuotų baltųjų ir raudonųjų
- Pomidorai 850 g
- Paprikos 1 vnt. žaliosios paprikos ankštis
- Svogūnai 150 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Kvietinės kruopos 125 g
- Daržovių sultinys 750 ml arba vandens
- Aliejus 2 valg. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š.
- Kmynai 1 arbat. š. maltų
- Tabasco padažas 1 arbat. š.
- Grietinė 4 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Svogūnus sukapokite, česnakus sugrūskite. Aitriąją papriką, išėmus sėklas, kuo smulkiau supjaustykite. Žaliąją papriką ir pomidorus supjaustykite kubeliais.
2. Kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite brinkti.
3. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite česnakus, paprikas ir ant didelės ugnies kepinkite 2 min. Sudėkite prieskonius, padažą, nuvarvintas pupeles, pomidorus, supilkite sultinį arba vandenį ir užvirkite. Sumažinus ugnį troškinkite maždaug 3 min. Tada sudėkite išbrinkusias kruopas ir virkite dar 5 min.
4. Prieš patiekdami kiekvieną porciją pagardinkite šaukštu grietinės arba tarkuoto sūrio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita