Ingredientai
- Ananasai 1 vnt. labai sunokęs, tinka ir konservuoti 875g skardinės
- Aliejus 30 ml bekvapio
- Kuminai 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankšties
- Cinamonas 1 arbat. š. 0,5 malto
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis maltų
- Razinos 120 g
- Rudasis cukrus 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Nulupkite ananasą, padalykite į keturias dalis ir išpjaukite šerdį. Susmulkinkite. Jei vartosite konservuotus ananasus, tereikės išgriebti iš skardinės ir supjaustyti.
- Į keptuvę supilkite aliejų, suberkite kuminus ir skrudinkite, iki jie patamsės. Nuplaukite ir susmulkinkite papriką, suberkite į keptuvę. Pakepkite maždaug septynias minutes.
- Suberkite ananasus, cinamoną ir gvazdikėlius, gerai išmaišykite. Troškinkite retkarčiais pamaišydami, kol ananasų sultys išgaruos – apie pusvalandį. Žiūrėkite, kad neprisviltų.
- Suberkite cukrų, druską ir razinas. Dar kaitinkite apie dešimt minučių. Tik nepamirškite vis maišyti.
- Išvirusį marmeladą supilkite į stiklainiukus, pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite pusvalandį.
- Sandariai užsukite dangtelius ir palikite atvėsti. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita