Ingredientai
- Jautiena 600 g 600 - 700 malta
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. 1/3 saldžioji raudona
- Pipirai 1 vnt. žalias, aitrus ir žiupsnelis penkių rušių pipirų
- Aštrūs mėsos prieskoniai: 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Tabasko padažas 2 ml keli lašai
- Citrinos 1 vnt. keli lašai sulčių
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Saldžiąją papriką ir aitrųjį pipirą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su malta jautiena. Į paruoštą masę sudėkite mėsos prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įlašinkite tabasko padažo, citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.
2. Iš faršo formuokite mažus kukuliukus. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite kukuliukus, sumažinkite ugnį ir nuolat vartydami kepkite 8–10 minučių. Tiekite tiek karštus, tiek šaltus su mėgstamu padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita