Ingredientai
- Jautiena 350 g maltos
- Svogūnai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Pomidorai 1 vnt. arba 2 mažesni
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Pomidorų tyrė 200 ml
- Adžika 2 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovintų
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovintų
- Rūkyta malta raudonoji paprika 0,5 arbat. š.
- Čili prieskoniai 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite jautieną ir nuolat maišydami kepkite 5 minutes.
- Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, kubeliais supjaustykite pomidorus, cukiniją ir raudonąją papriką. Suberkite daržoves prie kepamos maltos jautienos.
- Įpilkite į keptuvę 150 ml vandens, pomidorų tyrę ir adžiką. Pabarstykite druska, rūkyta paprika, čili prieskoniais ir džiovintu baziliku bei raudonėliu. Viską gerai išmaišykite ir ant vidutinės ugnies, troškinkite 30–40 minučių. Rekomenduojama patiekti su ryžiais arba makaronais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai