Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. kietai virti lupti
- Aliejus 300 ml 250 ml kiaušinių gruzdinimui ir 50 ml padažui
- Čili pipiras 3 vnt. supjaustyti 1 cm gabaliukais
- Vanduo 0,5 st.
- Actas 1 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Cukrus 1 valg. š. galite dėti ir 2
- Šalotinis svogūnas 3 vnt. sutrinti; padažui
- Česnakai 3 skiltelės sutrintos; padažui
- Ciberžolė 0,5 arbat. š. padažui
- Imbieras 1 arbat. š. sutrinto; padažui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius gruzdinkite karštame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Nusausinkite ir atidėkite į šoną.
2. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir minutę-dvi maišydami pakepinkite (sauté) svogūnus, česnakus, imbierą bei ciberžolės miltelius. Pridėkite čili pipirus ir maišykite, kol pipirai suminkštės. Pridėkite vandenį, actą, cukrų ir druską. Pakepinkite kol padažas suminkštės.
3. Patiekite kiaušinius apipiltus karštu padažu. Bus aštru. Jei norite dar aštriau – iš čili pipirų neišimkite sėklų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indonezijos