Ingredientai
- Lęšiai 100 g žaliųjų
- Paprikos 0,5 vnt. nedidelės raudonosios
- Svogūnai 0,5 vnt. nedidelio
- Pomidorai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Klevų sirupas 1 arbat. š.
- Pomidorų pasta 2 valg. š.
- Svogūnų laiškai 1 g nedidelė
- Kokosų aliejus 1 arbat. š.
- Kalendros 1 sauja nedidelė šviežių
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Kuminai 0,3 arbat. š. maltų
- Ciberžolė 0,3 arbat. š.
- Imbieras 0,3 arbat. š. miltelių
- Aitriosios paprikos milteliai 0,3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Lęšius užpilame stikline vandens ir verdame, kol suminkštės ir sugers visą vandenį. Pasūdome tik baigus virti.
2. Nedideliais kubeliais pjaustome svogūną, saldžiąją papriką, pomidorą ir česnaką. Beriame į gerai įkaitintą keptuvę su kokosų aliejumi. Maišydami kepame, kol daržovės suminkštės, tada pilame pomidorų pastą ir klevų sirupą, gardiname prieskoniais. Dar kelias minutes maišydami kepame jau ant mažesnės kaitros.
3. Į daržovių masę dedame lęšius ir gerai išmaišome. Skaniname smulkintais svogūnų laiškais ir šviežiomis kalendromis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai