Ingredientai
- Pomidorai 1 kg
- Krienai 100 g šaknų
- Česnakai 100 g
- Druska 2 arbat. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Actas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Krienus nuplaukite ir nulupkite, pomidorus nuplaukite. Pomidorus, česnakus ir krienus sumalkite mėsmale.
- Suberkite druską, cukrų, supilkite actą ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždenkite dangteliais, bet neužsukite.
- Dėkite į puodą su vandeniu ir kaitinkite 15–25 minutes. Iškaitintus stiklainius sandariai užsukite.
Padažą galite papildyti raudonosiomis paprikomis, antaniniais obuoliais, petražolėmis.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita