Ingredientai
- Migdolai 100 g arba kiti mėgstami
- Anakardžių riešutai 200 g arba kiti mėgstami
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Rudasis cukrus 65 g
- Malta rūkyta paprika: 1 arbat. š.
- Pipirai 2 arbat. š. kajano
- Druska 20 g
- Apelsinai 1 vnt. 1 valg. š. tarkuotos žievelės
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
- Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite.
- Dubenyje išplakite kiaušinio baltymą iki lengvų baltų putų. Suberkite rudąjį cukrų, rūkytą papriką, kajanus, druską ir apelsino žieveles.
- Suberkite riešutus ir gerai sumaišykite, kad visi riešutai pasidengtų mase.
- Paskleiskite riešutus ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. vis pamaišydami, kad riešutai apskrustų iš visų pusių.
- Atvėsinkite ir supilstykite į maišelius ar stiklainėlius. Sandariame inde laikomi riešutai gali išbūti iki mėnesio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis