Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Aliejus 1 valg. š.
- Grybai 250 g portobello, tamsieji pievagrybiai ar kt.
- Pomidorai 2 vnt. 2 indeliai (po 400 g) konservuotų pomidorų be odelių
- Pupelės 250 g 1 indelis raudonųjų
- Čiobreliai 1 valg. š. džiovinti
- Aitrioji paprika 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Grietinė 2 valg. š.
Kaip gaminti
1.Česnako skilteles, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
2.Sudėkite gabaliukais pjaustytus grybus ir maišydami troškinkite 3 minutes.
3.Sukrėskite trintus pomidorus, nukoštas pupeles, džiovintus čiobrelius, aitriąją papriką. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite valandą.
4.Pagardinkite druska ir tiekite su grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita