Ingredientai
- Vištiena 1 kg sparnelių
- Actas 1 valg. š. 1 - 2 raudono vyno acto arba raudono vyno
- Garstyčios 2 arbat. š. dižono
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. 1 - 2
- Česnakai 2 skiltelės
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Krapai 1 sauja pagal skonį
- Petražolės 1 sauja pagal skonį
- Čili pipiras: (pagal skonį) 1 žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai 1 g pagal skonį
- Svogūnų laiškai 1 sauja smulkiai pjaustytų - nebūtina
Kaip gaminti
- Prieskonines žoleles ir čili pipiriuką (recepto autorė deda tik šiek tiek, ne visą, čia priklauso, kokio aštrumo norite) supjaustykite smulkiai.
- Dėkite visus marinato ingridientus ant sparnelių, gerai įtrinkite ir palikite valandai ar kelioms.
- Recepto autorė po valandos „paragauja“ marinato, ar nieko netrūksta ir jei dar ko nors trūksta įdėkite norimų prieskonių. Ilgesniam laikui paliksite - geriau išsimarinuos. Bet jei labai skubate, užtenka ir geros valandos.
- Galite kepti ant grotelių.
- P.S. paskutinį sykį kepdama sparnelius, vietoj aliejaus įdėjau du šaukštus majonezo ir nedėjau čili pipiro. Gavosi labai skanūs, šiek tiek kitokie, daugiau česnakiniai sparneliai.
Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Sultinga vištiena“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita