Ingredientai
- Aštuonkojis 200 g 2-3 termiškai jau apdorotos kojos
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Grietinė 4 valg. š. riebios
- Bazilikai 1 vnt. šakelė šviežių; pesto padažui
- Avies pieno sūris pecorino romano 20 g pesto padažui
- Kedrinės pinijos 1 sauja pesto padažui
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis baltųjų
- Cikorija 1 vnt. nedidelė gūželė
- Svogūnų laiškai 20 g keli laiškai
- Salierai 2 vnt. stiebų ir jaunų lapelių
- Žirniai 30 g kelių ankščių
Kaip gaminti
- Jei naudojate jau termiškai apdorotas aštuonkojo kojas, supjaustykite jas kąsnio dydžio gabaliukais ir porą trejetą minučių vartydami pakepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje. Išimkite iš keptuvės ir laikykite šiltai.
- Žalėsius nuplaukite, cikorijos gūželę padalinkite lapeliais, saliero stiebą supjaustykite nedideliais įstrižais gabaliukais, piršto dydžio šiaudeliais supjaustykite svogūno laiškus. Verdančiame vandenyje 3 min. pavirkite saliero stiebo gabalėlius, 2 min. žirnių ankštis, 1 min. dalį cikorijų lapelių (kitą dalį pasilikite šviežių), svogūno laiškus.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite porą šaukštų grietinės ir žiupsnį baltųjų pipirų. Pasiruoškite naminio bazilikų padažo: elektriniame smulkintuve suplakite bazilikus, tarkuotą sūrį, kedrines pinijas ir šiek tiek alyvuogių aliejaus – padažas turi būti ne tirštas, bet tekantis.
- Didelę lėkštę, kurioje patieksite užkandį, patepkite grietinės padažu, tada dėliokite aštuonkojo gabalėlius (jei turite, užlašinkite kelis lašus ančiuvių aliejaus), apvirtus žalėsius ir šviežius cikorijos bei jaunučius salierų lapelius, viską švelniai pašlakstykite naminiu bazilikų padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis