Ingredientai
- Aštuonkojis 500 g gali būti ir stambesnis
- Česnakai 5 skiltelės
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Bulvės 2 vnt. didelės
- Salierų stiebai 1 vnt. didelis
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Aštuonkojai paprastai būna išvalyti, tereikia nuplauti. Atskirkite čiuptuvus, perpjaukite pilvą pusiau.
2. Aukštame puode pakaitinkite aliejų, įmeskite česnako skilteles, kai pagels, pašalinkite. Meskite į aliejų aštuonkojį, laikykite ant kaitrios ugnies, kol sustandės ir įgaus ryškiai rožinį atspalvį
3. Sumažinkite ugnį ir palikite troškintis savo vandenyje maždaug 30–45 min. Kuo stambesnis aštuonkojis, tuo ilgiau troškinsime ir atvirkščiai.
4. Įmeskite rozmarino šakelę palikite puode, kol atauš.
5. Kitame puode išsivirkite bulves su lupenomis, ataušinkite, nulupkite.
6. Nuskuskite saliero stiebą ir supjaustykite kubeliais.
7. Patiekdami lėkštėje daržoves apšlakstykite citrina ir tyru alyvuogių aliejumi. Aštuonkojį apšlakstykite padažu, kuris susiformavo puode, pabarstykite pipirais. Beje, aštuonkojis patiekiamas nei šaltas, nei karštas, o šiltas. Bulvės – taip pat.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų