Ingredientai
- Druska 1 kg
- Dorados 3 vnt.
- Citrinos 3 vnt. griežinėliai
- Čiobreliai 1 vnt. šakelės; tinka ir rozmarinas
Kaip gaminti
1. Doradas išskroskite, palikite galvas, gerai išplaukite ir nusausinkite. Į žuvų vidų įdėkite po citrinos griežinėlį, čiobrelio arba rozmarino šakelių.
2. Daugmaž doradų dydžio inde ant dugno pažerkite 1 cm storio druskos sluoksnį. Indas turi būti tinkamas kepimui orkaitėje.
3. Ant išlyginto druskos sluoksnio sudėkite doradas ir užberkite likusia druska, kad žuvies nesimatytų. Nebijokite didelio druskos kiekio – kepsnys jos pasiims tiek, kiek reikia, be to druską „pristabdys” doradų oda.
4. Pašaukite doradas į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.
5. Išėmę indą su doradomis, nulaužykite sukietėjusią druską ir atskirkite žuvieną nuo odos ir stuburo kaulo – tai padaryti nesudėtinga su šaukštu ir šakute.
6. Patiekite dorados su mėgstamu garnyru – itin tinka virtos bulvės. Patartina žuvį dėti į pašildytas lėkštes.
Ir, be abejo, galite bandyti kepti ir kitas žuvis tokiu būdu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis