Ingredientai
- Krevetės 500 g didelių
- Petražolės 1 valg. š. smulkintos
- Čiobreliai 1 valg. š. šviežio smulkinto
- Kalendros 1 valg. š. smulkintos
- Šalotinis svogūnas 1 valg. š. smulkinto
- Česnakai 3 skiltelės didelės sutrintos
- Sviestas 0,5 puodelis tirpinto
- Alyvuogių aliejus 0,25 puodelis
- Citrinos sultys 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Jei norite, kad krevetės geriau išsimarinuotų, jas reiktų nulupti, paliekant tik uodegėles. Aš labiau mėgstu, kai ši darbą atlieka patys valgytojai, tad marinuoju neluptas.
2. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje kartu su krevetėmis. Marinuokite kambario temperatūroje apie 20 minučių. Ilgiau nereikia, nes krevečių mėsa labai suminkštės.
3. Išgriebkite krevetes ir kepkite ant vidutinės kaitros grilio, abi puses maždaug po 2 minutes, kol krevetės taps rožinės. Patiekite su citrinos skiltelėmis, jos skirtos pasiskaninti užsispaudžiant sulčių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita