Ingredientai
- Miltai 300 g Tešlai
- Aliejus 2 valg. š. Tešlai
- Razinos 30 g Įdarui
- Spanguolės 30 g Įdarui; džiovintų (arba vyšnių)
- Svarainiai 350 g Įdarui
- Obuoliai 2 vnt. Įdarui
- Citrinos 1 vnt. Įdarui; pusės citrinos sulčių ir šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių
- Medus 5 valg. š. Įdarui
- Migdolai 30 g Įdarui; kapotų
- Sviestas 80 g Įdarui
- Cukrus 1 valg. š. Įdarui; miltelinio
- Druska 1 arbat. š. Tešlai; žiupsnelis
- Mėtos 1 arbat. š. Įdarui; lapelių papuošti
Kaip gaminti
1. Miltus, aliejų, druską elektriniu kombainu gerai išmaišykite su stikline šilto vandens. Tešlą padalykite į dvi dalis ir valandai padėkite į šaldytuvą.
2. Spanguoles ir razinas apie 10 min. pamirkykite karštame vandenyje, gerai nuspauskite.
3. Obuolius ir svarainius perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis, tada sumaišykite su medumi, razinomis, spanguolėmis, cinamonu, citrinos žievėmis bei sultimis ir ant labai mažos ugnies apie 8 min. patroškinkite šaukšte sviesto. Masę atvėsinkite ir suberkite skrudintus riešutus.
4. Atvėsusią tešlą iškočiokite, aptepkite puse lydyto sviesto, krėskite vaisių masės, pyragą susukite į ritinį, galus užspauskite, kad neišbėgtų sultys, tada klokite kepinį į karščiui atsparią kepimo skardą, viršų apšlakstykite likusiu sviestu ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita