Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Sviestas 115 g 25 g - tešlai ir 80g - įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 - tešlai ir 2 - įdarui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Braškės 500 g įdarui
- Cukrus 175 g įdarui
- Varškė 500 g liesa - įdarui
- Pudingas 1 vnt. vanilinis - įdarui
- Manai 6 valg. š. įdarui
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. tarkuotų žievelių ir 1 valg. š. sulčių - įdarui
- Migdolai 2 valg. š. 2 - 3 valg. š. plokštelių - paviršiui
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis paviršiui
Kaip gaminti
1. Iš miltų, ištirpinto sviesto, kiaušinio, žiupsnelio druskos ir 100 ml kambario temperatūros vandens užminkykite tešlą. Padarykite rutulį, įsukite į foliją ir 30 minučių dėkite į šaldytuvą.
2. Braškes nuplaukite, perpjaukite pusiau.
3. 50 g sviesto su cukrumi trinkite tol, kol pasidarys puri masė. Įmaišykite kiaušinius. Sudėkite varškę, suberkite pudingo miltelius, įberkite manų, citrinų žievelių, įpilkite sulčių ir gerai išmaišykite. Sudėkite braškių puseles ir dar sykį atsargiai išmaišykite.
4. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto audinio ir iškočiokite. Išorinėmis miltuotų delnų pusėmis atsargiai ištampykite, kad būtų kiek įmanoma plonesnė. Kraštus lygiai apipjaukite. Likusį sviestą ištirpinkite, aptepkite du trečdalius tešlos.
5. Įdaro mase aptepkite likusį trečdalį tešlos ir kartu su audiniu sukite ritinį, kol bus uždengtas įdaras.
6. Ritinio kraštus šiek tiek paspauskite, paviršių subadykite šakute, kad kepant neįtrūktų. Įdėkiteį sviestiniu popieriumi išklotą skardą, aptepkite sviestu, apibarstykite migdolų plokštelėmis ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Iškepusį pabarstykite milteliniu cukrumi, supjaustykite riekelėmis. Patiekite su vaniliniu padažu.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“