Ingredientai
- Sviestas 110 g 75 g biskvitui ir 35 g šokoladiniam ganašui
- Juodasis šokoladas 340 g 90 g biskvitui ir 250 g šokoladiniam ganašui
- Kiaušiniai 3 vnt. tryniai ir baltymai atskirti; bikvitui
- Cukrus 40 g biskvitui
- Miltai 60 g biskvitui
- Migdolų miltai 55 g biskvitui
- Kukurūzų krakmolas 30 g biskvitui
- Kakava 10 g biskvitui
- Kepimo milteliai 1 g biskvitui
- Grietinėlė 200 g šokoladiniam ganašui
- Šokoladas 150 g pieniško; šokoladiniam ganašui
- Abrikosų uogienė 200 g pertepimui
Kaip gaminti
1. Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, nukelti nuo kaitros ir sudėti šokoladą bei maišyti, kol išsilydis. Po vieną maišant sudėti trynius. Atvėsinti.
2. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų.
3. Atskirame inde sumaišyti birius ingredientus.
4. Baltymų ir šokolado mases atsargiai permaišyti, kol susijungs į vientisą masę. Suberti birius ingredientus ir dar šiek tiek permaišyti iki vientisos masės.
5. Tešlą supilti į formą. Kepti 160°C apie 20 min. Biskvitui iškepus palikti atvėsti.
6. Šokoladiniam ganašui grietinėlę užvirinti ir užpilti ant šokolado. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Sudėti sviestą ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
7. Jau galima formuoti pyragą. Bikvitą išilgai perpjauti į dvi dalis. Apatinį biskvitą aptepti aprikosų džemu, kraštuose paliekant 1 cm pločio žiedą. Ant jo, jau pilnai padengiant apatinį biskvitą, užpilti kelis šaukštus ganašo ir lygiai paskirstyti. Ant viršaus dėti kitą biskvitą. Visą paviršių pilnai ir lygiai padengti šokoladiniu ganašu (jo dar reikia pasilikti paskutiniam etapui).
8. Palaikyti šaldytuve, kol ganašas sustings. Tuomet pašildyti likusį ganašą, kad jis būtų pakankamai skystas, ir apipilti visą pyragą.
9. Pyragą dekoruoti karamelizuotais riešutais ar kitais mėgstamais ingredientais.