Ingredientai
- Šokoladas 150 g baltojo
- Grietinėlė 400 ml 36 % riebumo
- Biskvitinis vyniotinis: 1 vnt.
- Likeris 3 valg. š. aviečių - nebūtinas
- Maskarponės sūris 150 g
- Avietės 700 g
- Miltelinis cukrus 3 valg. š.
Kaip gaminti
- Biskvitinį vyniotinį supjaustykite riekelėmis.
- Į nedidelį puodą storu dugnu supilkite grietinėlę ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol pradės virti.
- Sudėkite šokoladą ir maišykite šluotele, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa ir glotni.
- Pakaitinkite dar keletą minučių, kol sutirštės, nukelkite nuo viryklės ir padėkite į šalį.
- Aukštame inde išplakite grietinėlę.
- Virtuviniu kombainu sutrinkite 400 g aviečių su cukraus milteliais, įmaišykite likerį.
- Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsusią grietinėlę su šokoladu, plaktą grietinėlę ir maskarponės sūrį.
- Į šešis desertų indelius dėkite po keletą vyniotinio riekelių, dėkite po šaukštą trintų aviečių, po to kremo ir toliau sluoksniuokite iki viršaus.
- Paskutinis sluoksnis turėtų būti kremo, viršų puoškite sveikomis avietėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Edita“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita