Ingredientai
- Avietės 250 g
- Kriaušės 2 vnt. didelės
- Sviestas 150 g ir gabalėlis kepimui
- Cukrus 150 g
- Migdolai 150 g
- Miltai 150 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. nubrauktas šaukštelis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
2. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, trumpai pakepinkite orkaitėje ir sumalkite.
3. Uogas nuplaukite ir nuvarvinkite. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį, įmaišykite miltus, cinamoną ir maltus migdolus.
5. Apvalią maždaug 25 cm skersmens formą patepkite sviestu. Ant dugno išdėliokite kriaušių griežinėlius, sukrėskite pusę tešlos, tolygiai paskirstykite, lygiu sluoksniu suberkite uogas, ant viršaus sukrėskite likusią tešlą.
6. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje 40–50 min., kol paviršius gražiai paruduos. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas tikrai iškepęs. Leiskite atvėsti, viršų pabarstykite milteliniu cukrumi, papuoškite avietėmis ir mėtų lapeliais.
Kulinaro patarimas: pyragą galite patiekti ir karštą su vaniliniais ledais, nesaldžia plakta grietinėle ar maskarponės sūriu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita