Ingredientai
- Datulės 65 g Medjool, be kauliukų
- Migdolų sviestas 50 g ir dar truputis papuošimui
- Avietės 65 g šviežių; ir dar papildomai papuošimui (3 avietės vienam kąsneliui)
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. nerafinuoto
- Juodasis šokoladas 90 g ne mažiau kaip 70 proc. kakavos
Kaip gaminti
Pastaba: reikės silikoninės mini keksiukų formelės, kurios viršaus skersmuo 4,5 cm. Galite naudoti ir popierines keksiukų formeles.
1. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami.
2. Keksiukų formeles dedame ant mažos kepimo skardos, kuri tilptų į šaldytuvą. Į formeles pilame po šaukštelį šokolado taip, kad tolygiai pasiskirstytų. Pavartome, kad kraštai irgi užsipildytų šokoladu. Dedame į šaldytuvą, kad sušaltų.
3. Į trintuvo indą dedame datules karamelės sluoksniui. Sukame iki vientisos masės. Dedame migdolų sviestą ir sukame, kol migdolų sviestas susimaišys su datulių karamele. Gautą masę krečiame į formelių vidurį.
4. Avietes beriame į mažą puodą su šaukšteliu rudojo cukraus ir verdame, kol sutirštės. Atvėsus pilame ant karamelės sluoksnio.
5. Ant viršaus dedame po truputėlį migdolų sviesto ir puošiame avietėmis. Dedame į šaldytuvą atvėsti, mažiausiai 2 valandoms.
Mažas patarimas: kaip išlydyti šokoladą garų vonelėje?
Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu.