Ingredientai
- Miltai 200 g
- Sviestas 120 g minkštas
- Kiaušiniai 4 vnt. 2 tryniai - tešlai, 2 kiaušiniai - įdarui
- Sultys 3 valg. š. apelsinų
- Cukrus 6 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Abrikosai 6 vnt. 6 - 8 vnt. arba 3 - 4 vnt. persikai
- Avietės 1 st.
- Migdolai 50 g malti
- Grietinėlė 100 ml 35 proc. riebumo - įdarui
- Romas 2 valg. š. įdarui
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis įdarui
- Miltelinis cukrus 60 g įdarui
- Apelsinai 1 vnt. 1 arbat. š. žievelių - įdarui
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus cukraus, druskos. Užminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite valandą šaldytuve.
2. Vaisius perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, puseles supjaustykite skiltelėmis. Uogas nuplaukite. Vaisius ir uogas pabarstykite likusiu cukrumi.
3. Tešlos rutulį dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 50 cm x 30 cm skersmens lakštą. Aštuonias riebalais pateptas kepimo formeles sudėkite šalia viena kitos ir aptieskite tešla.
4. Ant formelių užtiestą tešlos lakštą pakočiokite. Nupjautus tešlos skritulius nuleiskite į formeles, paspauskite pirštais ir šakute. Tešlą formelėse pabarstykite maltais migdolais.
5. Išmaišykite įdarui skirtus grietinėlę, romą, vanilinį cukrų, kiaušinius, miltelinį cukrų ir apelsinų žieveles. Masės lygiomis dalimis pridėkite į krepšelius, uždėkite vaisų ir uogų. Kepkite orkaitėje 20–25 minutes. Kai atvės, išimkite iš formelių.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“