Ingredientai
- Avietės 600 g
- Persikai 350 g
- Cukrus 400 g
- Citrinos 0,5 vnt. išspaustos sultys
- Čiobreliai 10 g šviežio
- Chia sėklos 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į puodą sudėkite gabalėliais supjaustytus persikus, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Užvirkite ir karts nuo karto pamaišydami pavirkite apie 10 min.
2. Į puodą suberkite avietes ir nuskabytus čiobrelio lapelius. Užvirkite ir dar pavirkite apie 15 min.
3. Nukelkite puodą nuo viryklės, įmaišykite ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir išpilstykite į švarius stiklainius.
4. Atvėsinkite ir laikykite šaltai.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Desertai