Ingredientai
- Avietės 700 g
- Grietinėlė 200 g plakamoji
- Maskarponės sūris 400 g
- Baileys (airiško kremo) likeris 4 valg. š.
- Morengai: 100 g
- Miltelinis cukrus 4 valg. š.
- Juodasis šokoladas 80 g
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis nutarkuotų žievelių
Kaip gaminti
- Uogas nuplaukite, perrinkite, gražesnes palikite sveikas, kitas suberkite į dubenį, apšlakstykite likeriu, palikite valandą, tada sutrinkite mediniu kočėlu.
- Maskarponę išplakite su milteliniu cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, supilkite trintas uogas ir viską dar kartą išplakite. Morengus sutrupinkit, suberkite į masę, sumeskite sveikas avietes ir viską labai atsargiai išmaišykite, kad avietės nesusitrintų.
- Ledų masę krėskite į sandariai uždaromą indą, dėkite į šaldymo kamerą, kas valandą kelis kartus pamaišykite ir palikite per naktį. Prieš tiekdami ledus apie pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad truputį suminkštėtų. Supjaustykite gabalėliais ir apliekite garuose ištirpintu šokoladu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita