Ingredientai
- Uogos: (avietės ir mėlynės) 140 g
- Obuoliai 1 vnt. didelis
- Rudasis cukrus 100 g 50g ir 2 valg. š. - obuoliams pabarstyti
- Miltai 140 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cukrus 50 g
- Sviestas 85 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 2 arbat. š.
- Apelsinai 1 vnt. žievelės
Kaip gaminti
1. Ketvirtadalį obuolio stambiai sutarkuokite, likusį – supjaustykite mažais gabalėliais.
2. Obuolius sumaišykite su uogomis ir užberkite dviem šaukštais rudojo cukraus.
3. Pusę obuolių ir uogų masės paskirstykite sviestu išteptame pudingo inde.
4. Į miltus įmaišykite kepimo miltelius. Abiejų rūšių cukrų ir tirpintą sviestą gerai išplakite. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
5. Į sviesto masę įmaišykite pusę kiekio miltų ir pusę – pieno. Tada – likusius miltus ir pieną. Pabaigoje įmaišykite apelsino žieveles ir tarkuotus obuolius.
6. Du trečdalius tešlos uždėkite ant supjaustytų obuolių ir uogų masės inde, išlyginkite.
7. Ant viršaus sudėkite tarkuotų obuolių ir uogų masę, ant jos – likusią tešlą.
8. Indą su pudingu įstatykite į skardą, iki pusės pripildytą vandens. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje valandą 15 minučių.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“