Ingredientai
- Sviestas 150 g 100 g - tešlai ir 50 g - įdarui
- Rudasis cukrus 100 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 - tešlai ir 2 - įdarui
- Medus 150 g skystas - tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Miltai 450 g 400 g - tešlai ir 50 g - įdarui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Imbieras 2 arbat. š. maltas - tešlai
- Cinamonas 1 arbat. š. tešlai
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. malti - tešlai
- Migdolai 200 g trinti - įdarui
- Cukrus 1 valg. š. įdarui
- Krakmolas 1 valg. š. bulvių 1 - 2 valg. š., jai uogos šaldytos - įdarui
- Avietės 500 g įdarui
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinį, medų. Supilkite su kepimo milteliais išsijotus miltus, įberkite druskos, imbiero, cinamono, gvazdikėlių ir išminkykite. Tešlą suvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą.
2. Atšaldytą tešlą (truputį jos palikite papuošti) iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, išklokite kepimo skardos dugną ir kraštus, juos lygiai nupjaukite. Įdarui skirtą kambario temperatūros sviestą gerai išsukite. Įmaišykite trintus migdolus, po vieną – kiaušinius, galiausiai – miltus. Mase aptepkite tešlą skardoje.
3. Cukrų ir krakmolą sumaišykite. Sudėkite uogas, atsargiai išmaišykite ir paskirstykite ant migdolų masės. Ant viršaus uždėkite iškočiotų tešlos juostelių. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Papuoškite avietėmis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“