Ingredientai
- Mėtos 2 sauja šviežių (mėtų padažui)
- Vanduo 4 valg. š. (mėtų padažui)
- Cukrus 1 arbat. š. nubrauktas (mėtų padažui)
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį padažui ir mėsai
- Vyno actas 3 valg. š. (mėtų padažui)
- Avienos šonkauliai 4 vnt. gali būti ir ėrienos
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Morkos 1 vnt. ryšulėlis mažų
- Žirniai 2 sauja
- Česnakai 2 skiltelės
- Grietinėlė 0,5 st.
Kaip gaminti
Mėtų padažas:
1. Nuskabykite lapus, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į mažą dubenėlį. Sumaišykite su žiupsneliu druskos. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų susmulkintą mėtą. Įdėkite cukraus ir išmaišykite. Leiskite atvėsti.
2. Įpilkite acto ir išmaišykite. Ragaukite. Pagal skonį pridėkite acto arba vandens ir palikite pusvalandį–valandą pastovėti.
Aviena su garnyru: (svarbu: gaminant avieną ir garnyrą vienu metu reikės veikti dviejuose frontuose!)
1. Puode išvirkite morkas, nukoškite, įpilkite grietinėlės, įdėkite druskos ir užkaitinkite. Nukaiskite puodą ir palikite uždengtą – morkos neatvės.
2. Mėsą aptepkite aliejumi ir lengvai pasūdykite. Įkaitinkite storo dugno keptuvę. Vieną šonkaulį kepkite 2 minutes ant vieno šono, dvi – ant kito, tada apverskite ir vėl abi puses pakepkite po minutę. Jei mėgstate labiau iškeptą – kepkite savo nuožiūra ilgiau.
3. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą ar du aliejaus, įmeskite sutraiškytas česnako skilteles, pusę minutės pakepinkite maišydami, kad aliejus įsigertų česnako skonio.
4. Suberkite ankštis ir ant stiprios ugnies pakepkite porą minučių maišydami.
5. Dėkite į lėkštes mėsą, žirnius, morkas. Ant mėsos užpilkite mėtų padažo, ant morkų – šiek tiek grietinėlės iš puodo.