Ingredientai
- Faršas 600 g 600 - 700 avienos
- Svogūnai 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. smulkintos petražolės, čiobreliai, kalendros
- Pipirai 1 žiupsnelis penkių pipirų mišinys
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š. aptepti
Kaip gaminti
1. Avienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, smulkintu aitriuoju pipiru, pipirais, druska. Labai gerai išminkykite ir suberkite žalumynus, dar kartą išminkykite.
2. Šlapiomis rankomis ant iešmelių formuokite pailgus kepsnius. Juos aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje (įjunkite kepintuvo su ventiliatoriumi režimą) ant grotelių apie 15 minučių.
3. Galite kepti lauke ant grotelių, kol gražiai parus iš visų pusių. Tiekite su šviežiomis daržovėmis ir mėgstamu padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė