Ingredientai
- Aviena 500 g supjaustytos 5 cm skersmens gabalėliais
- Citrinos sultys 0,5 st.
- Alyvuogių aliejus 0,5 st.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Svogūnai 2 vnt. supjaustyti į 8 dalis
- Pomidorai 2 sauja vyšninių
- Paprikos 2 vnt. saldžiosios, supjaustytos nedideliais gabalėliais
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite avienos gabalėlius, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus bei raudonuosius pipirus. Prieš kepant marinuokite apie 2-3 valandas.
2. Ant vienų iešmų sumaukite šašlykus, o ant kitų iešmų – daržoves. Daržoves būtina sumauti ant kitų iešmų, nei mėsą, nes jos iškepa greičiau, tad veriant viską ant tų pačių iešmų daržovės gali perkepti, o mėsa – neiškepti.
3. Mėsą kepkite apie 20 minučių, nepamirškite jos vartyti, kad šašlykas būtų iškepęs tolygiai. Daržoves nuolat vartydami kepkite apie 10 minučių.