Ingredientai
- Avinžirniai 70 g virtų (o tai yra 35 g nevirtų + 1/4 arbat. šaukšt. sodos); pagrindui
- Anakardžių riešutai 50 g pagrindui
- Datulės 130 g Medjool, be kauliukų; 30 g pagrindui ir 100 g viršui
- Kokosų aliejus 4 valg. š. 3 šaukštai pagrindui ir 1 šaukštas viršui
- Riešutų sviestas 50 g migdolų ir anakardžių; viršui
- Tahini pasta 25 g viršui
- Avietės 25 g liofilizuotų; viršui
- Klevų sirupas 2 valg. š. viršui
Kaip gaminti
1. Iš vakaro užmerkiame avinžirnius. Kitą dieną juos gerai nuplauname ir užpylę daug vandens verdame. Nuo užvirimo praėjus 5 minutėms, beriame sodą.
2. Verdame apie 30 minučių, vis paragaujame – avinžirnis turi tiesiog sutirpti burnoje. Išvirtus avinžirnius nukošiame ir paliekame visiškai atvėsti.
3. Elektriniame smulkintuve išsukame datules su kokoso aliejumi. Gautą masę dedame į dubenį. Į tą patį smulkintuvą dedame anakardžius – šiek tiek juos pasmulkinus, sudedame avinžirnius ir išsukame kartu iki vientisos masės. Ją sumaišome su dubenyje esančia datulių karamele ir išmaišome iki masės – ji bus batonėlio pagrindas.
4. Išklojame gauta mase formelės dugną. Dedame į šaldymo kamerą 30 minučių.
5. Gaminame viršutinį sluoksnį. Elektriniame smulkintuve išsukame datules su kokoso aliejumi iki karamelės konsistencijos. Dubenėlyje šaukštu sumaišome šią masę su riešutų sviestu. Dedame ant sušalusio pirmojo sluoksnio ir dedame į šaldymo kamerą 20 minučių.
6. Į mažą smulkintuvo indą dedame liofilizuotas avietes ir sukame iki miltelių, tada pilame klevų sirupą, tahini ir sukame iki vientisos tirštos masės, kurią uždedame ant antro batonėlio sluoksnio. Dedame atgal į kamerą, o sustingus jau galima mėgautis.
Šiuos batonėlius galima laikyti ir šaldytuve, tik tada jie labai nežymiai patamsėja.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis