Ingredientai
Kaip gaminti
1. Į puodą įpilkite 400 ml vandens, užvirinkite, suberkite cukrų ir kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies.
2. Sirupą atvėsinkite, sumaišykite su trintomis avietėmis ir citrinų sultimis, pastatykite į šaldiklį 3–4 valandoms, kad mišinys beveik sušaltų.
3. Ištraukite ledus iš šaldiklio ir elektriniu grūstuvu didžiausiu greičiu plakite masę, kol ji pasidarys puri ir lengva. Reikia, kad ledukai būtų kuo smulkesni ir į masę patektų kuo daugiau oro.
4. Dubenį vėl pastatykite į šaldiklį ir palaikykite 2 valandas. Kas valandą gerai suplakite masę.
5. Prieš patiekdama bent valandą pašaldykite. Avietes galite pakeisti tokiu pat kiekiu kitų trintų uogų arba šviežiai spaustų apelsinų ar greipfrutų sulčių. Jei norite paruošti dvigubai daugiau šerbeto, imkite dvigubai daugiau produktų. Tačiau viename dubenyje šaldykite ne daugiau kaip 4 porcijas.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita