Ingredientai
- Avinžirniai 300 g
- Špinatai 600 g lapai be kotų
- Džiūvėsiai 75 g malti
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Kuminai 1 arbat. š. malti
- Balzaminis actas 2 valg. š. 1,5
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis aštrių raudonųjų ir 1 žiupsnelis juodųjų
- Raudonėliai 1 žiupsnelis nebūtina
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanduo 2 l virintas
Kaip gaminti
1. Žirnius iš vakaro užpilkite 2 litrais vandens ir palikite stovėti per naktį. Ryte užvirkite. Nusunkite ir atvėsinkite.
2. Sausoje įkaitusioje keptuvėje apkepkite džiūvėsėlius, kol lengvai paruduos. Išimkite ir atidėkite į šalį.
3. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, į ją įpilkite pusę nurodyto aliejaus kiekio. Įkaitus aliejui su žiupsneliu druskos į keptuvę dėkite špinatų lapus (jei reikia, atskiromis porcijomis). Troškinkite kelias minutes, kol suminkštės. Išimkite ir padėkite atskirai.
4. Vėl įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite likusį aliejų. Įkaitusiame aliejuje iki auksinio geltonumo apkepkite smulkiai kapotą česnaką. Tada sudėkite kuminus, pipirus, raudonėlius ir išmaišykite. Viską kepkite dar 1–2 minutes. Supilkite actą ir išmaišykite. Suberkite džiūvėsėlius, įpilkite šiek tiek vandens, paskaninkite druska ir pipirais. Į gautą masę sudėkite žirnius ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite špinatų lapus. Jei troškinys sausas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 5–10 minučių.
5. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Patiekite su balta duona, ant viršaus užbarstę saldžios paprikos miltelių.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita