Ingredientai
- Avinžirniai 400 g konservuotų
- Česnakai 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Skrudintų sezamų pasta 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Maltos rūkytos saldžiosios paprikos 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Avinžirnius nuvarvinkite, labai gerai nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, suberkite į plakti skirtą indą.
2. Ten pat suberkite kapotus česnakus, prieskonius, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu – turi išeiti tiršta masė.
3. Iš gautos masės karščiui atsparioje kepimo skardoje formuokite bokštelius. Juos kepkite apie 10–12 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tinka su mėsos, daržovių, žuvies patiekalais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita