Ingredientai
- Burokėliai 2 vnt. virti
- Avinžirniai 1 vnt. skardinė
- Gražgarstės 1 sauja
- Varškės sūris 7 vnt. rutuliukai
- Česnakai 1 skiltelės
- Riešutai 1 sauja mėgstamų skrudintų
- Druska 0,3 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. padažui
- Medus 1 valg. š. padažui
- Garstyčios 1 arbat. š. padažui
- Citrinos sultys 1 arbat. š. padažui
Kaip gaminti
1. Į indą sudėkite skiltelėmis supjaustytus virtus burokus, supilkite nusunktus avinžirnius, dėkite saujelę rukolos, pagardinkite varškės sūrio kamuoliukais, smulkintu česnaku, įberkite šiek tiek skrudintų riešutų.
2. Pagardinkite salotas žiupsneliu druskos, pipirų, o jei norėsite ryškesnio skonio, apliekite padažu.
3. Padažą sumaišykite iš alyvuogių aliejaus, garstyčių, skysto medaus ir citrinos sulčių. Gerai suplakite šluotele, kad visi ingredientai susimaišytų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai