Ingredientai
- Avinžirniai 250 g
- Morkos 2 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Porai 1 vnt.
- Svogūnai 0,5 vnt.
- Špinatai 1 sauja
- Žolelės 1 sauja mėgstamų šviežių; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Avinžirnius pamerkite iš vakaro, kad gerai išbrinktų, ir kitą dieną išvirkite. Dažniausiai jie išverda per 50 minučių.
2. Kol avinžirniai verda, sutarkuokite morkas, supjaustykite porą, svogūną, česnaką ir viską trumpai patroškinkite keptuvėje. Troškinimo pabaigoje suberkite špinatus.
3. Smulkintuvu sutrinkite išvirtus avinžirnius. Dėkite juos, patroškintas daržoves ir kiaušinius į dubenį, berkite kapotų žalumynų, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
4. Drėgnomis ar aliejuotomis rankomis formuokite kepsnelius. Juos sudėkite į kepimui paruoštą indą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams