Ingredientai
- Avinžirniai 1 st. sausų arba 2 indeliai konservuotų
- Aliejus 1 valg. š. kokosų arba kitokio
- Svogūnai 1 vnt. supjaustytas gabaliukais
- Imbieras 1 valg. š. tarkuotos imbiero šaknies
- Česnakai 0,5 valg. š. sutarkuoto
- Cukrus 1 arbat. š.
- Kardamonas 2 vnt. kardamono pumpurai (išimtos sėklytės)
- Karis 2 arbat. š. geltonojo
- Kuminai 1 arbat. š.
- Paprikos 1 arbat. š. saldžiosios
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Pomidorai 1 vnt. indelis konservuotų savo sultyse
- Pomidorų pasta 0,5 st.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Kokosų pienas 150 ml ir dar šiek tiek patiekimui
- Kalendros 1 sauja šviežios; patiekimui
Kaip gaminti
1. Išmirkytus avinžirnius virkite pasūdytame vandenyje apie 1–1,5 val, arba kol jie taps minkšti. Neišpilkite vandens, kuriame avinžirniai virė.
2. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus. Įberkite šaukštelį druskos, suberkite tarkuotus imbierus ir česnakus ir toliau kepinkite maišydami apie 2 min., kol viskas gražiai apskrus. Tada suberkite visus prieskonius ir toliau pakepinkite maišydami minutę kitą. Jei ima svilti ir sausėti, įpilkite kelis šaukštus vandens, kuriame virė avinžirniai.
3. Suverskite į puodą pomidorus kartu su sultimis, taip pat pomidorų pastą, ir maišydami troškinkite ant nedidelės ugnies apie 5 min. Sudėkite avinžirnius ir įpilkite pusę stiklinės skysčio, kuriame jie virė (jei naudojate konservuotus – sudėkite į puodą konservuotus avinžirnius kartu su jų skysčiu ir papildomai įpilkite pusę stiklinės verdančio vandens), troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20 min, ne visai sandariai uždengę puodą.
4. Supilkite kokosų pieną, gerai išmaišykite ir troškinkite karį ant nedidelės ugnies dar 10–15 min.
5. Patiekite su virtais ryžiais, kapotomis kalendromis ir trupučiu kokosų pieno.
Pastaba: *Išmirkius turėtumėte gauti apie 2 stiklines avinžirnių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai