Ingredientai
- Avinžirniai 1 st. 1.5
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt. mažas
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Kalendros 1 arbat. š. maltos
- Kuminai 1 arbat. š. malto
- Mėtos 1 arbat. š.
- Sezamų aliejus 400 ml kepimui
Kaip gaminti
- Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį, kad išmirktų.
- Nuvarvinkite, perplaukite po tekančiu vandeniu ir išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Nukoškite ir suberkite į virtuvinį kombainą. Svogūną ir česnako skilteles sukapokite, paskrudinkite šaukšte aliejaus ir taip pat sumeskite į kombainą.
- Suberkite visus prieskonius, nutarkuotas citrinos žieveles ir viską sumalkite, kad gautumėte vientisą košę.
- Iš avinžirnių masės drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus. Juos sudėkite ant plastikinės lentelės ir palaikykite šaldytuve, kad sukietėtų.
- Atvėsintus avinžirnių rutuliukus kepkite karštame aliejuje, kol iš visų pusių dailiai apskrus. Išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
- Tiekite su sezamų pasta arba kitokiu mėgstamu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita