Ingredientai
- Avinžirniai 250 g
- Česnakai 4 skiltelės
- Žolelės 1 sauja petražolių, krapų, kalendrų
- Miltai 2 valg. š.
- Druska 0,3 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kuminai 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Avinžirnius mirkykite vandenyje mažiausiai šešias valandas, geriausia užsimerkite iš vakaro. Dėkite į puodą su vandeniu, virkite apie 40 minučių, nukoškite. Išvirtus avinžirnius sutrinkite smulkintuvu, įdėkite sugrūstą ar smulkiai supjaustytą česnaką, prieskonius, žoleles ir miltus.
2. Viską gerai sumaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius.
3. Kepkite gilioje keptuvėje ant gerai įkaitinto aliejaus vartydami, kol falafeliai įgaus tamsiai auksinę spalvą ir gražiai apskrus. Riebalus nusausinkite popierine servetėle.
4. Patiekite su salotomis ir aštriais padažais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams