Ingredientai
- Avinžirnių miltai 160 g
- Druska 1 žiupsnelis smulkios
- Vanduo 400 ml
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Rozmarinai 1 arbat. š. smulkiai kapoto šviežio
- Parmezano sūris 4 valg. š. tarkuoto; ir dar trupučio pabarstyti
- Džiovinti pomidorai 6 vnt. konservuotų aliejuje, gerai nusausintų ir smulkiai sukapotų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Avinžirnių miltus sumaišykite su geru žiupsniu smulkios druskos, pamažu pilkite vandenį ir maišykite, stengdamiesi, kad nesusidarytų miltų gumuliukų. Palikite tešlą stovėti mažiausiai 1 valandą, o dar geriau 3 ar 4.
2. Orkaitę įkaitinkite 250 °C (režimas – kaitra iš viršaus).
3. Į tešlą įmaišykite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir kapotą rozmariną.
4. Keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, gerai paskirstykite. Supilkite pusę paruoštos tešlos, kaitinkite, kol apačia sukietės (maždaug 2–3 min.), suberkite pusę kapotų džiovintų pomidorų, 2 šaukštus tarkuoto parmezano ir žiupsnį juodųjų pipirų. Dėkite į gerai įkaitusią orkaitę (arčiau kaitros šaltinio) ir kepkite 5–7 minutes, kol paviršius apskrus.
5. Ištraukus iš orkaitės apiberkite dar trupučiu tarkuoto parmezano, supjaustykite trikampiukais ir mėgaukitės tuoj pat. Taip iškepkite ir antrąją soką.
Pastaba: nebijokite savo „soccos“ dar labiau apskrudinti, paviršiuje gali net atsirasti labai tamsių dėmių – labiau apskrudusi ji bus dar gardesnė. Ir mėgaukitės „socca“ būtinai labai karšta, ką tik ištraukta iš orkaitės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų