Ingredientai
- Morkos 4 vnt. vidutinio dydžio
- Avinžirniai 2 st. virtų arba konservuotų
- Datulės 1 st. 1/3 smulkintų
- Petražolės 1 vnt. šakelės
- Graikiniai riešutai 1 st. 1/3
- Alyvuogių aliejus 1 st. 1/3 - padažui
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. - padažui
- Medus 1 valg. š. padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Kuminai 1 arbat. š. pagal skonį - padažui
- Prieskoniai 1 žiupsnelis asafetida - pagal skonį - padažui
Kaip gaminti
Avinžirnius galima naudoti ir nevirtus, o gerai pamirkytus. Daiginti avinžirniai yra minkšti lyg virti, o jų skonis daug turtingesnis.
- Supjaustykite arba sutarkuokite morkas, susmulkinkite datules, petražoles.
- Pakepinkite ir susmulkinkite riešutus.
- Paruoškite padažą sumaišydami visus ingredientus.
- Viską sumaišykite su avinžirniais, prieskoniais ir užpilkite padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita