Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Kuminai 2 arbat. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Avinžirniai 200 g išmirkyti
- Tahini (sezamų sėklų pasta):(½ puodelio) 1 puodelis
- Daržovių sultinys 4 puodelis
- Sultys 3 valg. š. citrinų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Sudėkite kuminus į alyvuogių aliejų ir pakaitinkite kelias minutes storadugniame puode. Pridėkite svogūnų bei česnako ir troškinkite 5-7 minutes.
- Suberkite mirkytus avinžirnius, sudėkite sezamų sėklų pastą ir gerai išmaišykite. Virkite 30-40 minučių.
- Kai sriuba baigs virti, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Skanaukite į sveikatą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita